Stranačke aktivnosti     | 07.08.2019. 12:51 |

Saopćenje za javnost SDA KO Sarajevo

FENA Saopćenje

Vlada Kantona Sarajevo odbija dostaviti mjesečne izvještaje o saglasnostima na zapošljavanje u institucijama KS,  na određeno i neodređeno vrijeme, iako je obavezana da dostavlja te informacije zaključkom Skupštine KS iz februara.

Na sjednici u junu, zastupnica SDA Jasmina Biščević Tokić postavila je pitanje – zašto Vlada KS  ne dostavlja informacije o tome koja i čija zapošljavanja odobrava. 

Nikakav odgovor još nije stigao, iako je obaveza Vlade da u roku od mjesec dana dostavi odgovor. Istovremeno, i dalje nema nikakvih izvještaja, za što punu odgovornost kao prvi čovjek Vlade KS nosi premijer Edin Forto.

Istovremeno, mediji skoro svaki dan otkriju informacije o zapošljavanju nesposobnih kadrova, uglavnom «Naše stranke».

Posljednji slučaj je odluka ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića da u Ministarstvu zaposli svoju stranačku kolegicu i vijećnicu «Naše stranke» u OV Novi Grad Amelu Topuz. 

Pozivamo premijera Fortu da odmah objasni javnosti zašto ne dostavlja izvještaje o zapošljavanju, zašto krši zaključak i autoritet Skupštine KS i po kojem osnovu zapošljava nekompetentne kadrove «Naše stranke» u institucije KS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu