Bosna i Hercegovina     | 06.08.2019. 15:04 |

MUPKS - Posjeta Odjeljenju vodiča službenih pasa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. augusta (FENA) - Vodeći računa o svakodnevnim obavezama i zadacima te spremnosti i obučenosti vodiča i službenih pasa, nadležni u Sektoru za policijsku podršku Uprave policije koriste svaki slobodan trenutak za obuku i trening, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Nadležni su danas bili u posjeti Odjeljenju vodiča službenih pasa, policijskim službenicima pred njihov odlazak na obuku, te se uvjerili u sposobnost i predanost kolega da proces treninga dovedu do kraja, ali i u snagu i inteligenciju životinja.

- S obzirom na to da se službeni psi u policiji koriste u različitim situacijama, kao što su osiguranje javnih skupova, sprječavanje narušavanja javnog reda i mira, pretraga terena i pomoć nastradalim u slučajevima prirodne ili druge katastrofe, različite vrste rizičnih hapšenja, otkrivanje narkotika i eksplozivnih sredstava, tako da se nijedna ozbiljna policijska akcija ne može planirati niti izvesti bez upotrebe službenih policijskih pasa, njihova obuka i trening predstavljaju veoma složen i dugotrajan proces - navode iz MUP-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Obuka za policijske službenike MUP-a ZDK uz podršku OSCE-ove misije u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo