Bosna i Hercegovina     | 06.08.2019. 14:07 |

Ljetna škola 'Bridging cultures' na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. kolovoza (FENA) - Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) i ove je godine domaćin ljetne škole pod nazivom "Bridging cultures - Spajanje kultura" koja je okupila 25 srednjoškolaca iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije, a koja će se održati u periodu od 6. do 15. kolovoza u Mostaru.

Ovi srednjoškolci bit će dio zanimljivog programa i brojnih aktivnosti, a program ljetne škole obuhvaća niz predavanja i interaktivnih radionica iz područja interkulturalnog razumijevanja kao što su nenasilna i interkulturalna komunikacija, rasizam, kolonijalizam i orijentalizam te posjete kulturno-povijesnim spomenicima u Mostaru i Sarajevu, priopćeno je iz UWC-a Mostar.

Voditelji radionica su sadašnji i bivši učenici UWC škola iz BiH, Italije, Kanade i Singapura, a u sklopu programa ljetne škole održat će se i predstavljanja kultura i tradicija sudionika programa u srijedu, 14. kolovoza, s početkom u 14 sati.

Ljetna škola održava se u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, a podržava je Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Učenici mostarskog UWC-a priređuju 'Put oko svijeta za 80 minuta'

Uspješan završetak jubilarnog desetog Mostarskog ljetnog omladinskog programa (MSYP)

Počinje deseti Mostarski ljetni program za mlade

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!