Kultura     | 06.08.2019. 11:22 |

Mostarsko ljeto: Književna večer s Farukom Šehićem

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. kolovoza (FENA) - Književna večer s Farukom Šehićem održat će se večeras u 20 sati u prostorijama Kluba čitatelja Narodne biblioteke Mostar u sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto 2019".

Faruk Šehić je bh. književnik i novinar. Dobitnik je nagrade Europske unije za književnost za prozno djelo Knjiga o Uni 2013. godine.

Rođen je 1970. u Bihaću. Do izbijanja rata u Bosni i Hercegovini studirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Bio je pripadnik Armije BiH, jednom je teško ranjen.

 Objavio je sljedeće knjige: Pjesme u nastajanju (2000.), Hit depo (2003.), Pod pritiskom (2004), Transsarajevo (2006.), Hit depo, Pod pritiskom, Transsarajevo, Apokalipsa iz Recycle bina/Dodatne scene (2007; 2018.), Knjiga o Uni (2011.), Moje rijeke (2014.) i Priče sa satnim mehanizmom (2018).

Književni kritičari ga često nazivaju glasom 'pregažene generacije' pisaca rođenih sedamdesetih u Jugoslaviji, koje su ratovi i raspad zajedničke države biografski i tematski obilježili.

Knjige su mu prevođene na slovenski, mađarski, makedonski, poljski, bugarski, njemački, engleski, talijanski, španjolski, nizozemski, arapski, rumunjski i francuski jezik.

Član je Društva pisaca BiH i P.E.N. Centra u BiH. Radi kao novinar i kolumnist u sarajevskom magazinu BH Dani. Živi u Sarajevu.

 Promotor večeri bit će prof.dr. Selma Raljević, a glazbeni dio programa uveličat će kantautor Adnan Pajević.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Livnu u utorak književno-glazbena večer s hrvatskom spisateljicom i prevoditeljicom Đurđicom Čilić

Autobiografski dnevnik "Mostari; Dnevnik čuvara mosta" predstavljen na Mostarskom ljetu

Na Mostarskom ljetu predstavljena knjiga "Putovanje kroz Bosnu 1530."

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo