Bosna i Hercegovina     | 06.08.2019. 11:16 |

Vlada USK pomaže lokalnim zajednicama

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. augusta (FENA) - Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona (USK) obezbijedilo je finansijska sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju i sanaciju kanala za odvodnju oborinskih voda u bihaćkom naselju Pritoka.

-Osigurali smo 2.500 KM za projektnu dokumentaciju, kako bismo stvorili osnovu za apliciranje i  realizaciju ovog značajnog projekta u gradu Bihaću. Vrijednost kompletnog projekta trebala bi biti oko 50.000 maraka, uključujući i izgradnju kanalizacije i saobraćajnice. Nadamo se kako ćemo u saradnji s Gradom Bihaćem ovo što prije završiti, s obzirom da stanovnici Pritoke imaju velikih problema, naročito u kišnim periodima - rekao je resorni ministar u Vladi USK Adnan Alagić.

Još jednom je istaknuto kako će kantonalna vlada pokušati maksimalno pomagati sve lokalne jedinice samouprave, bez obzira na ovogodišnji Budžet i brojne zaostale finansijske obaveze.

Ove godine će se to najviše raditi iz namjenskih sredstava za ekološke naknade, dok će u idućoj godini značajnija sredstva biti planirana i u samom Budžetu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Usvojen Nacrt budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. 

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom