Kultura     | 06.08.2019. 09:56 |

U Banjoj Luci projekt Muzeja RS-a 'Istetoviraj grad'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 6. augusta (FENA) - Muzej Republike Srpske objavio je javni poziv svim zainteresovanim likovnim i vizuelnim umjetnicima da uzmu učešće u projektu “Tatoo The City - Istetoviraj grad”, s temom kulturnog nasljeđa Banje Luke.

Tri najbolja rada koja izabere stručni tima kustosa bit će nagrađena i u kasnijim fazama projekta oslikana na javnim površinama.

Projekt “Tatoo The City – Istetoviraj grad – Muzej Republike Srpske u vizuri javnog prostora” ima za cilj da na javnim površinama predstavi kulturno nasljeđe koristeći umjetničku tehniku koja će biti aktivirana kišom (Rainnjorks), kojom se umjetnička djela oslikana na trotoarima pojavljuju kada pada kiša ili kada se pokvase vodom.

– Budući da projekt predstavlja određenu vrstu tetoviranja gradskih površina on se realizuje u saradnji sa “BL Tatoo Piercing Studiom” spajajući kulturni sa savremenim umjetničkim sadržajem i urbanom kulturom, s ciljem promocije kulturnog nasljeđa na javnim površinama - naveli su iz Muzeja RS i dodali da je oslikavanje površina planirano u periodu od septembra do oktobra.

Zainteresovani treba da do 25. augusta dostave idejna rješenja inspirisana kulturnim nasljeđem Banje Luke koje baštini Muzej RS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo