Bosna i Hercegovina     | 05.08.2019. 14:13 |

Komšić uputio telegram saučešća Trumpu povodom napada u El Pasu i Daytonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu povodom stradanja građana u toj zemlji tokom napada u El Pasu i Daytonu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

- Vaša ekscelencijo, uime Predsjedništva i naroda Bosne i Hercegovine i u moje lično ime, izražavam najdublje i najiskrenije saučešće Vama, američkom narodu, a posebno porodicama i prijateljima ubijenih tokom napada u El Pasu i Daytonu. Ova bezobzirna i besmislena djela nasilja zaslužuju najoštriju kaznu te nas podsjećaju koliko je svaki život dragocjen i krhak. Ekstremne ideologije zaslužuju svaku osudu i mi u Bosni i Hercegovini dat ćemo potpuni doprinos borbi protiv terorizma - naveo je Komšić.

On je u telegramu izrazio solidarnost i podršku američkom narodu u ovim teškim trenucima, kao što se američki narod solidarisao i podržavao narode Bosne i Hercegovine bezbroj puta, kako je naveo.

- Naše misli i molitve su s prijateljima i porodicama ubijenih, a svim ozlijeđenima želimo brz i uspješan oporavak - istaknuo je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Trump: Zakone o abortusu trebale bi utvrditi savezne američke države

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana