Bosna i Hercegovina     | 05.08.2019. 14:00 |

Zajednički projekt Užica i Tuzle u oblasti upravljanja komunalnim otpadom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - "Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko" i JKP "Bioktoš" iz Užica, u sradnji sa JKP "Komunalac" i Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle, u julu su pokrenuli realizaciju osamnaestomjesečnog projekta “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle“- SUBREC.

Projekt sufinansira Evropska unija kroz "Program prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014 - 2020", u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPAII).

Projektom je predviđeno da se putem edukacije i medijske kampanje obuhvati svo stanovništvo Užica i Tuzle, dok je za 5.000 domaćinstava iz prigradskih naselja Užica i Tuzle planirana nabavka 10.000 namjenskih kanti za ambalažni i miješani otpad, 600 kompostera za prikupljanje organskog otpada iz domaćinstava i 40 kontejnera za prikupljanje ambalažnog stakla.

Sutra će u "Dramar Centru" u Tuzli biti organizovan prvi sastanak Zajedničkog projektnog tima, na kojem će biti potpisan Sporazum o partnerstvu između četiri partnerske organizacije. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Mostarski učenici od otpada napravili inovacije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana