Bosna i Hercegovina     | 05.08.2019. 12:06 |

Besplatni dermatološki pregledi u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. kolovoza (FENA) - Besplatni dermatološki pregledi, edukacije i savjetovanja pod motom "Za bezbrižno ljeto" održavat će se u Mostaru ispred Mepas Malla od 5. do 9. kolovoza s ciljem informiranja javnosti o pravilnoj zaštiti od sunca, adekvatnom korištenju sredstava za zaštitu te značaju prevencije, pregleda i rane detekcije sumnjivih promjena na koži.

U cijelom svijetu povećana je učestalost melanoma - najzloćudnijeg oblika karcinoma kože kao i ostalih vrsta i zbog toga su preventivni dermatološki pregledi, uz pravilnu zaštitu i izbjegavanje pretjeranog izlaganja suncu, osnovna mjera prevencije nastanka malignih kožnih oboljenja, priopćeno je iz agencije McCann Sarajevo.

Već osmu godinu zaredom kompanija "dm" provodi kampanju besplatnih dermatoloških pregleda, edukacije i savjetovanja, a ove godine kampanja je počela 29. srpnja u Banjoj Luci dok će narednih pet dana u posebno opremljenoj dm ljetnoj kućici besplatne dermatološke preglede i savjetovanja moći će obaviti i Mostarci na platou ispred Mepas Malla.

"Želja nam je animirati što veći broj građana da iskoriste priliku za besplatne dermatološke preglede i utvrde zdravstveni status svoje kože, ali i upoznati ih s mogućnostima bezbrižnog uživanja na suncu uz pravilnu zaštitu", kazala je voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm Admira Isaković.

Kako bi se izbjegao period najjačeg sunca, pregledi dermatoskopom i savjetovanja održavat će se u dva termina, i to jutarnjem od 8.30 do 10.30 sati, te u popodnevnom, od 17.30 do 20.30 sati, a navedeno će obavljati specijalist dermatologije i venerologije Mile Pilatić.

"U našem podneblju, gdje je sunce zaista jako tijekom ljetnih dana, vrlo važno je koristiti zaštitu prilikom svakog izlaganja kože suncu. Posebnu pažnju treba posvetiti zaštiti kože kod najmlađih i voditi se pravilom veći zaštiti faktor - bolja zaštita. U slučaju da nastanu opekotine preporučuje se boravak u hladnijoj prostoriji, stavljanje obloga od hladne prokuhane vode, nanošenje hidratantnih krema i dovoljan unos tekućine, a u slučaju težih opeklina i posjeta stručnim licima", kazao je Pilatić.

Osim pregleda dermatoskopom i utvrđivanja općeg stanja kao i tipa kože, građani će putem besplatnih edukativnih materijala imati priliku saznati korisne informacije o tome kako kožu pravilno zaštititi te testirati proizvode za zaštitu od sunca kao i proizvode za njegu kože nakon sunčanja.

Nakon Banje Luke i Mostara, u periodu od 12. do 16. kolovoza dm ljetna kućica seli u Tuzlu na Trg slobode, a zatim i u Sarajevo, gdje će u periodu od 19. do 23. kolovoza u Velikom parku preko puta BBI centra građani moći obaviti besplatne dermatološke preglede, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom