FENA biznis     | 03.08.2019. 21:27 |

Druga konferencija 'Business Forum Livno 2019.'

FENA Saopćenje

LIVNO, 3. kolovoza - Danas je u Livnu održana druga konferencija Business Forum Livno 2019 koja je ove godine organizirana u partnerstvu Linnovate Tehnološkog parka sa Asocijacijom za regionalni razvoj REDAH i Ministarstvom gospodarstva Hercegbosanske županije.

Prvom konferencijom prošle godine, otvoren je Linnovate Tehnološki park, koji je evo u prvoj godini svoga poslovanja, uspio podržati 7 start-upa kroz programe Start-up akademije, investicijski fond, podršku u poslovanju i izlasku na tržište.
Prva generacija startupa dosad je rezultirala sa 3 novonastale firme.

Na konferenciji je promovirana prva generacija startupa poslovnog inkubatora Linnovate Tehnološkog parka kao motivacija budućim poduzetnicima. Otvoreno se razgovaralo na temu stvaranja turističkih i kapaciteta u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi. Također, jedna od tema je bila i izgradnja lokalne suradnje na području Hercegbosanske županije radi umrežavanja lokalnih javnih i privatnih institucija kako bi bili spremniji za suradnju u inozemnim projektima jer je upravo ovakva suradnja ono što Hercegbosanskoj županiji najviše treba.

Najviše prostora za business na području ove županije svakako ima sektor poljoprivredne proizvodnje i prerade, kao i turizam jer se ipak radi o prostorno najvećoj županiji Bosne i Hercegovine sa dosta neiskorištene ali obradive zemlje koja ima odličan turistički potencijal koji je nažalost, još uvijek nedovoljno prepoznat na području naše zemlje i šire regije.

Upravo su panel diskusije bile i srž same konferencije koju je posjetilo 170 gostiju, a kao šlag na kraju bila je inspirativna i ohrabrujuća priča Mate Rimca o nastanku i putovanju firme Rimac Automobili od „sam u garaži“ do 600 zaposlenih u 12 godina.

"Vjerujem da kroz poslovni inkubator možemo kreirati startupe koji će zadovoljiti potrebe za sirovinom našeg poduzeća", izjavio je Darko Čobanov iz poduzeća Eko – sir Puđa.

"Nitko vam ništa neće dati ako ne radite. Red, rad i disciplina, odgovornost prema poslu i visoka želja za uspjehom a prvenstveno doživljaj, emocija i zaokružena turistička priča ključ je uspješnog bavljenja turizmom", poručila je mladima ispred Hajdučkih vrleti, vlasnica i direktorica Marija Vukoja.

"Linnovate pruža mogućnost mladima da pođu i realiziraju svoju ideju, te da svojim radom uspiju i osiguraju svoju budućnost. Od stručnog osoblja Linnovate-a mladi ljudi mogu jako puno naučiti i profitirati od njihovog iskustva", kazao je Zvonimir Tomas iz firme Partslife, Gmbh

"Nakon prve godine uspjeli smo sami sebi dokazati da je postajanje Tehnološkog parka moguće na području Hercegbosanske županije, te da postoje pojedinci koji su kapaciteti za poduzetnike. Međutim, mi osnivači TP smo svi iz područja tehnologija, te je naš slijedeći izazov potaknuti ljude u tehnologijama pored već postojećih sektora", kazao je Marin Jozić, suosnivač i predsjednik Upravnog odbora Linnovate-a, vlasnik i direktor firme Cox 4.

"Na početku Linnovate-a svi su bili jako susretljivi i mnogo toga obećavali, ali dosada još nitko nije financijski pomogao osim nas privatnih supportera jer su svi novci u Linnovate-u donacije od nas privatno, mene osobno i Jakova Dolića", poručio je suosnivač i donator Linnovate-a, Mate Rimac, osnivač i direktor firme Rimac automobili.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo