Sport     | 03.08.2019. 16:23 |

U Sarajevo doputovala prva smjena finalista Sportskih igara mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. augusta (FENA) - Finalisti 9. BH Telecom Sportskih igara mladih doputovali su jutros u Sarajevo iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Takmičenja Igara su u prethodnom periodu održana u 38 bh. gradova, a prvoplasirani pojedinci i ekipe predstavljat će svoje gradove, te se boriti za titulu najboljih u državi, kao i plasman na Međunarodno finale Igara u Splitu na kojem će učestvovati njihovi vršnjaci iz Srbije i Hrvatske.

Najmlađi su spremni za takmičenja, ali i za sjajno druženje, s obzirom da će Grad Sarajevo narednih pet dana biti centar sporta i mladosti te glavno okupljalište djece i mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

U 2019. godini na Igrama je učestvovalo više od 50.000 dječaka i djevojčica iz svih dijelova države, a 1.950 najboljih će biti dio Velikog finala u Sarajevu.

Takmičenja u košarci u okviru Kinder+Sport Cupa počinju danas u dvorani Gimnazije Dobrinja i Pete gimnazije u Sarajevu, dok će svi zainteresovani, takmičenja u okviru Poli Cupa, takmičenja u nogometu za mlađu kategoriju 2008. godište i mlađi, moći pratiti u Dvorani Mojmilo.

Nogometne utakmice za kategoriju 2004. godište i mlađi u okviru Coca-Cola Cup-a, bit će održane sutra u SRC u Halilovićima.

Svečana dodjela medalja za državne predstavnike iz prve smjene finalista bit će održana sutra u Sportskoj dvorani na Mojmilu, saopćili su organizatori.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'