Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 03.08.2019. 10:59 |

OKK Sloboda dovela četiri igrača, pripreme počinju 15. augusta

FENA

TUZLA, 3. augusta (FENA) - Pripreme košarkaša OKK Slobode počet će 15. augusta, a trenutno se popunjava roster za sezonu u kojoj će Tuzlaci nakon 14 godina igrati na dva kolosijeka – u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu.

U odnosu na prošlu sezonu, u ekipi neće biti Zlatka Jovanovića koji je otišao u Francusku, Milivoja Božovića koji karijeru nastavlja u Mađarskoj, te Josipa Naletilića, koji je nastupe za "crveno-crne“ okončao pretkraj minulog prvenstva.

Dogovoren je angažman s Fahrudinom Manjgafićem (22, dolazi iz Sparsa, krilo - centar), Amerikancem Josephom Rosgom (22, Univerzitet Denver, razigravač), Milošom Groborom (28, Vojvodina, krilo-centar) i Vladimirom Tomaševićem (27, Plasencia Extramadura – Španija, krilo).

- Debitujemo u ABA 2 ligi, igrat ćemo domaće prvenstvo i treba nam širi roster. Tražimo još neka pojačanja, ali da se uklopimo u naš budžet koji je sigurno među najmanjim u ovoj ligi. Nemamo pravo na igračke promašaje upravo zbog ograničenih finansijskih mogućnosti. To ne znači da nemamo svoje ambicije i očekivanja, a cilj je da zadržimo status u ABA 2 ligi, te nastavimo uspon u domaćem prvenstvu – u razgovoru za Fenu izjavio je trener OKK Slobode Josip Pandža.

Podsjetio je na probleme koje su imali naši predstavnici u ABA 2 ligi, Spars i Zrinjski. Mostarci su odustali od ovog takmičenja zbog finansijskih poteškoća. Tuzlanski klub je prvi put učesnik ovog takmičenja i prilazi mu ozbiljno i vrlo oprezno.

- Vidjet ćemo kako će ići sezona, bit će tu puno zamki i neizvjesnosti. Naši klubovi su trošili više nego što su imali i javili su se problemi. Nama je bitno da održimo stabilnost kluba i budemo konkurentni – dodaje trener OKK Slobode.

Ekipa će kompletne pripreme obaviti u Tuzli, osim "izleta“ na pripremne utakmice. OKK Sloboda će 6. i 7. septembra odigrati u Tuzli dvije utakmice s ekipom Vrijednosnice Osijek, dok će 13. i 14. septembra sudjelovati u Osijeku na turniru na kojem će, osim domaćina, sudjelovati još ekipe Sutjeske iz Nikšića i Alba Fehervar, višestruki prvak Mađarske.

- Ima ponuda za još neke utakmice, ali sve zavisi od rostera kakav budemo imali, odnosno, hoćemo li sve igrače imati od početka priprema. Nama sezona počinje vrlo rano i već 2. oktobra smo u Skoplju gdje igramo s MZT-om - zaključio je Pandža.

OKK Sloboda je prije dvije godine igrala pretkvalifikacije za ABA 2 ligu, ali nije prošla. U domaćem prvenstvu Tuzlaci su došli do polufinala play-offa prvenstva BiH, gdje su, nakon tri utakmice, zaustavljeni od Širokog.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana