Ekonomija     | 02.08.2019. 14:01 |

Konferencija poslovnog povezivanja Reconnect u Sarajevu 15. augusta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Bosnian American Friendship Association (BAFA) i Restart će i ove godine, četvrti put, organizirati konferenciju poslovnog povezivanja Reconnect u Sarajevu.

Konferencija je fokusirana na prenos znanja i iskustava bh. dijaspore, a ove godine će se u centru pažnje naći predavači-eksperti porijeklom iz BiH, koji žive i rade u inostranstvu.

Konferencija će biti održana 15. augusta u Sarajevu, a uz podršku USAID Projekta "Diaspora Invest". Program će uključivati vrijeme za sastanke i poslovne susrete i već je prijavljeno 170 učesnika, a broj prijava je ograničen na 200 učesnika.

- Elvir Čaušević, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, ekspert za finansije i akvizicije u sektoru intelektualnog vlasništva, govorit će o razvoju tehničke ekspertize u razvoju proizvoda. Faris Nizamić, koji je trenutno razvija biznis u Holandiji, prenijet će nam perspektive koje IT sektor u BiH ima kada je u pitanju ponuda prema biznisima u EU. Aldin Ćelović, finansijski ekspert sa adresom u Beču, govorit će o mogućim izvorima finansiranja za razvoj biznisa.  Nedžad Alić, sa preko 20 godina rada u Švicarskoj, govorit će o mogućnostima za bh. kompanije da pristupe međunarodnom tržištu. S druge strane, Edhem Čustović će ponuditi iskustva vezana za mogućnosti izlaska na tržište Australije - poručili su organizatori.

Također, Mirna Babović će govoriti o dobrim praksama u prodaji. Ervin Sejdić će govoriti  o ulozi bh. inženjera i njihovim mogućnostima na stranom tržištu.  Erol Mujanović će govoriti o Asocijaciji biznis servis lidera, te mogućnostima koje BiH ima u outsourcingu usluga.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem www.reconnect.ba.

Organizatori su pozvali sve zainteresirane  iz biznis sektora da se priključe i saznaju šta bh. dijaspora ima da ponudi kada je u pitanju poslovno uvezivanje, prenos znanja i moguće investicije u biznise u Bosni i Hercegovini.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'