Servisne informacije     | 02.08.2019. 13:05 |

Sopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Jasmin Alić: Premijer Tulumović pao na prvoj prepreci

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović za jednog od svojih savjetnika imenovao je Abdulaha Zukića, bivšeg ministra poljoprivrede u tom kantonu, protiv kojeg je tužilaštvo TK prije dvije godine podiglo optužnicu zbog koruptivnih radnji i koji ima dvije prijave zbog narušavanja javnog reda i mira i nasilničkog ponašanja. Tim povodom oglasio se Jasmin Alić, potpredsjednik Glavnog odbora Naše stranke.

„Ovakav način vladanja, gdje premijer Denijal Tulumović za jednog od svojih savjetnika bira osobu koja se u svom angažmanu u Vladi uopšte nije proslavila, naprotiv, protiv koje je Tužilaštvo TK prije dvije godine podiglo optužnicu zbog koruptivnih radnji i koji ima i dvije prijave zbog narušavanja javnog reda i mira i nasilničkog ponašanja, što su građani imali priliku da pogledaju na videosnimcima demoliranja jednog ugostiteljskog objekta.

Premijer Tulumović pao je tako na prvoj prepreci jer  je u svom ekspozeu jasno govorio da će osigurati zaokret politike u odnosu na druge vlade. Taj zaokret ne može biti u izboru ovakvih savjetnika koje će budžetskim novcima plaćati građani Tuzlanskg kantona.

U savremenim i demokratskim društvima se teži principima moralnosti gdje političari moraju biti za primjer svima, a ne da su u sukobu sa zakonom.

Porazno je i to da se DF, kao koalicioni partner SDA, ne smije odlučno suprotstaviti pa pitanja o ovom imenovanju postavlja samo iz kurtoazije, pri čemu zastupnik DF-a Mahir Mešalić obmanjuje javnost izjavom da je ovo ipak diskreciono pravo premijera.

Kolege iz DF-a su jako brzo usvojili sistem vladanja SDA gdje se kod imenovanja novci stanovnika Tuzlanskog kantona troše na one podobne, a ne moralne i sposobne.

Podsjećamo, kroz budžet TK predviđena je suma za plaće u Uredu premijera od pola miliona. Advokati su skupi, a jedan od savjetnika je već pod teškom optužbom. Nadamo se da plate i ostalih savjetnika neće otići na odbranu od optužbi da su radili na štetu građana.“

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo