Sport     | 02.08.2019. 12:00 |

Turistička zajednica KS i SFK 2000 Sarajevo potpisali ugovor o saradnji (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo, koji će od 7. do 13. augusta biti domaćin kvalifikacionog turnira Lige prvaka u Sarajevu i Zenici, potpisali su danas sporazum o saradnji.  

Predsjednica i trenerica SFK 2000 Samira Hurem kazala je da već 17 godina učestvuju u Ligi prvaka, a da su već 14 puta bili domaćini. U tom periodu, dodala je, Sarajevo je bilo domaćin 50 timova različitih evropskih gradova te da su uspjeli predstaviti Sarajevo na najbolji način.  

- Da bi bili domaćini, UEFA traži da mjesto održavanja bude sigurno za učesnike te da im ponudi turističku ponudu - kazala je Hurem te dodala da će ugovorena saradnja biti od velike pomoći.

Istakla je da su prošle godine napravili jedan od najvećih uspjeha u Ligi prvaka osvojivši devet bodova te da se nada će i ove godine ponoviti uspjeh.

- Dobili smo tešku grupu, ali se na isti način i pripremamo i sigurna sam da su igračice veoma motivirane i da će dati sve od sebe. Nadamo se i dobroj podršci na stadionu - zaključila je.  

Predsjednik Turističke zajednice kantona Sarajevo Nermin Muzur izrazio je zadovoljstvo zbog ugovorene saradnje zahvaljujući igračicama i trenerici tog kluba na pozitivnom predstavljaju Sarajeva i BiH u svijetu.

- Svake godine kada dođe evropsko takmičenje u Sarajevo, siguran sam da svi igrači sa sobom ponesu mnoge uspomene i sjećanja - kazao je Muzur dodajući da je trenerica Hurem mnogo toga učinila za BiH.

Naglasio je da je kvalifikacioni turnir Lige prvaka izuzetna prilika da se predstavljanje Sarajeva kao poželjne turističke destinacije te da će učiniti sve da budu dobri domaćini.

SFK 2000 Sarajevo bit će ponovo biti domaćin kvalifikacionog turnira Lige prvaka. Pored SFK 2000, za plasman u narednu fazu u istoj grupi borit će se Breidablik (Island), ASA Tel Aviv (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Sjeverna Makedonija).

Turnir će biti održan od 7. do 13. augusta na terenima stadiona Asim Ferhatović Hase i Trening centra NSBiH u Zenici.

U srijedu, 7. augusta bit će odigrana utakmica ASA Tel Aviv - Breidablik na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase, a u Trening Centar NSBiH Zenici SFK 2000 Sarajevo protiv Dragon 2014.

Breidablik će 10. augusta igrati protiv Dragona na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase, a istog dana u Trening Centru u Zenici SFK 2000 Sarajevo protiv ASA Tel Aviv.

U utorak, 13. augusta, Dragon 2014 će igrati protiv ASA Tel Aviv u Sarajevu, a u Zenici Breidablik protiv SFK 2000 Sarajevo.

Pogledajte http://fena.ba/video/3239/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1VmJAy8BDD_fDDmVJLdzkQmvmH9rD_Ni7?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS nastupila na Međunarodnom sajmu turizma u Pekingu  - COTTM2023

SFK 2000 Sarajevo domaćin Lige Prvaka za žene

Na službenoj web stranici Ginisovih rekorda uvršten rekord SFK 2000 Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo