Sport     | 02.08.2019. 12:36 |

Musemić: Ne bježimo od uloge favorita protiv Slobode

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Nogometaši Sarajeva u 3. kolu BH Telecom Premijer lige BiH sutra na Koševu dočekuje ekipu Slobode.

Oba tima uspješno su otvorili sezonu. Aktuelni prvak je u dva derbija pobijedio Zrinjski i podijelio bodove sa Čelikom, dok su Tuzlaci u dva domaća susreta savladali Radnik i remizirali sa Širokim Brijegom. 

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić na pres-konferenciji kazao je da je utakmica sa Slobodom bitna za njegov tim. 

- U ovoj utakmici smo favoriti i od te uloge ne bježimo. Želimo da pobijedimo i da u što boljoj atmosferi dočekamo utakmicu kvalifikacija Evropske lige protiv Bate Borisova. Sloboda je tim koji je u prve dvije utakmice dosta dobro startovao. Imaju dosta izmjena u timu u odnosu na prošlu sezonu, tako da se još nisu uigrali. Uz dužno poštovanje prema Slobodi mislim da mi, bez obzira na probleme koje imamo s povrijeđenim igračima, imamo snage i kvaliteta da tu utakmicu riješimo u svoju korist - kazao je Musemić. 

Pored od ranije povrijeđenih igrača Musemić neće moći da računa ni na Ahmetovića, dok se u konkurenciju vraća Handžić.

- Vidjećemo hoće li doći do još jedne izmjene na klupi. Ništa se specijalno nije desilo u oporavku  igrača. Pirdo je povrijeđen već četiri pet mjeseci, Stanijević od prije dva tri mjeseca. Rahmanović i Dupovac također od ranije vuku povrede, s Ormušem se desilo što se svakome može desiti. Ponavlja se da imamo osam, devet povrijeđenih igrača. Sigurno da želimo da se bilo ko od njih što prije vrati, jer imamo jako veliki broj utakmica. Svaki nam je igrač potreban, ali šta je tu je. Najbolji igrač je onaj koji je zdrav. Nadam se da ćemo u što skorije vrijeme moći računati na njih - kazao je Musemić.

Strateg Sarajeva nije se složio s konstatacijom da je njegov tim novu sezonu dočekao fizički nespreman. 

- Nakon utakmica koje smo dosad odigrali ne bih se složio da smo fizički nespremni. Istina je smo u obje utakmice sa Celticom odigrali trkački i fudbalski dosta kvalitetno - naglasio je Musemić. 

Prvotimac Sarajeva Besim Šerbečić kazao je da na sutra na Koševu gostuje kvalitetna ekipa Slobode. 

- Sigurno da smo favroti, ali to moramo dokazati na terenu. Respektujemo ekipu Slobode, koja je veoma dobro počela prvenstvo, ali nas sutra interesuju samo tri boda - rekao je Šerbečić. 

Susret će se igrati u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 20.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo