Bosna i Hercegovina     | 01.08.2019. 20:26 |

Počeo jubilarni 30. Mladifest u Međugorju

FENA Ivan Crnjac

MEĐUGORJE, 1. kolovoza  (FENA) – Svečanom misom koju je predvodio Papin vikar Rimske biskupije, kardinal Angelo De Donatis večeras je u Međugorju otvoren jubilarni 30. međunarodni festival mladih "Mladifest" koji svake godine okupi desetke tisuća ljudi iz cijeloga svijeta, a ove se godine održava pod geslom "Idi za mnom".

Program će se simultano prevoditi na dvadesetak svjetskih jezika, a osim molitve, misa, duhovnih vježbi i sl. mladi će moći poslušati i razna svjedočenja običnih ljudi.

Uoči otvaranja festivala održana je konferencija za medije na kojoj su govorili monsinjor Henryk Hoser i fra Marinko Šakota.

- Sveti Otac je otvorio velika vrata za ulaz u Međugorje i vi ste uvijek dobro došli - kazao je nadbiskup Hoser govoreći o nedavnoj odluci Svete stolice vezanoj za ovo svetište.

Dodao je i kako Međugorje nudi jedan novi model evangelizacije.

- Međugorje nije pod izravnom pashom kongregacije za novu evangelizaciju, nego je pod brigom državnog tajništva. U svibnju smo priopćili iz Svete stolice da župe i biskupije mogu organizirati hodočašća i biti na svečanim misnim slavljima, a ovih dana tomu i svjedočimo -  kazao je Hoser.

Naglasio je kako ljudi, a posebno mladi u Međugorje dolaze prikrivajući u sebi duhovnu dimenziju života.

Po njegovim riječima, fenomen Međugorja se odvija već 38 godina, a u njemu postoje tri važna mjesta – crkva, Brdo ukazanja, posvećeno Gospi i Križevac, posvećen Kristu otkupitelju.

Ocijenio je kako netko u Međugorju treba provesti barem tjedan dana kako bi upoznao jedno od najpoznatijih marjanskih svetišta u svijetu.

Mladifest će trajati do utorka, 6. kolovoza, kada će misu svečanog zatvaranja predvoditi predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, nadbiskup Rino Fisichella.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Otvaranje hodočasničke staze Camino Međugorje

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Međugorje: Nadbiskup Cavalli na Mladifestu pozvao mlade da s oduševljenjem žive današnjicu (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije