Svijet     | 01.08.2019. 13:37 |

Izrael u julu izdao naređenja o pritvaranju 100 Palestinaca

FENA Internet

RAMALLAH, 1. augusta (FENA) –  Izraelske vojne vlasti izdale su u julu naređenja o administrativnom pritvaranju 100 Palestinaca, od kojih su neka nova a neka predstavljaju produženja postojećih, saopćila je danas Zatvorska komisija.

Komisija je saopćila da naređenja pokrivaju period između dva i šest mjeseci i da mogu biti produžena na neodređeni period.

Devet Palestinaca koji se drže u administrativnom pritvoru trenutno su u štrajku glađu, od kojih neki štrajkuju mjesec dana, kako bi izrazili protest protiv njihovog pritvaranja bez podizanja optužbi ili suđenja i tražili da budu oslobođeni.

Mnogi drugi zatvorenici izdejstvovali su svoje oslobađanje nakon dugog štrajka glađu, koji se smatra jedinim načinom da se prinudi Izrael da prekine s produženjem njihovog pritvora na neodređeni period.

Ukupno 530 Palestinaca trenutno je u administrativnom pritvoru, koje se smatra nelegalnim po međunarodnom pravu, zbog otpora izraelskoj okupaciji, saopćila je komisija, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'