Servisne informacije     | 31.07.2019. 14:38 |

Široki Brijeg i Stolac danas najtopliji sa 32 stepena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima širom BiH su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina, osim na jugu.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 14, Ivan-sedlo 24, Bugojno, Neum i Sarajevo 28, Gradačac, Livno i Tuzla 29, Bihać, Brčko, Doboj i Sanski Most 30, Bijeljina, Grude, Trebinje i Zenica 31, Banja Luka, Mostar, Široki Brijeg i Stolac 32 stepena.

U Hercegovini će sutra biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazni pljuskovi u sjevernim područjima su mogući u jutarnjim satima. U poslijepodnevnim satima prognoziraju se u Bosni novi lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 14 i 19, a na jugu BiH do 24 sata. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 25 i 30, a na jugu BiH do 34 stepena.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 16, a najviša dnevna oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'