Bosna i Hercegovina     | 31.07.2019. 14:23 |

Ostale odluke i zaključci Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. srpnja (FENA) - Vlada FBiH produžila je rok za primjenu Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti do 31. 12. 2019. godine.

Odobren je godišnji izvještaj o poslovanju Javnog poduzeća Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Usvojen je Izvještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, za razdoblje 1. 1. 2019. - 30. 6. 2019. godine o kontroli namjenskog utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita za 2017. godinu. Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženo je da nastavi kontrolu i praćenje namjenskog utroška sredstava tog fonda i o tome izvijesti Vladu FBiH u roku od 120 dana.

Prihvaćena je informacija Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o kašnjenju, zbog tehničkih razloga, procesa uspostave Jedinstvenog registra korisnika gotovinskih naknada na koje se ne uplaćuju doprinosi.

Vlada Federacije BiH prihvatila je mišljenja federalnih ministarstava rada i socijalne politike, pravde, zdravstva, obrazovanja i znanosti i unutarnjih poslova, Antikorupcijskog tima Vlade FBiH i Gender Centra Federacije BiH o trećem ciklusu Univerzalnog periodičnog pregleda o stanju ljudskih prava koji je sačinjen u skladu sa stavom 5 Anexa Rezolucije 16/21 Povjerenstva za ljudska prava Ujedinjenih naroda. Ovaj zaključak bit će dostavljen Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Usvojen je godišnji izvještaj o poslovanju Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici imenovala Zijada Krnjića za direktora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, na razdoblje od četiri godine.

U Upravni odbor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom imenovani su Senad Pešto (predsjednik), Alma Kulović, Mirsad Muftić, Ekrem Julardžija, Bosiljko Čović, Vjekoslav Vučić i Jasmin Hodžić (članovi).

Dana je prethodna suglasnost za imenovanje Izeta Žigića, Milenka Obada, Jakuba Dinarevića, Seada Rešidbegovića, Izudina Džafića i Ramiza Kikanovića za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na razdoblje do tri mjeseca.

Jadranko Puljić opunomoćen je da zastupa Vladu FBiH na Skupštini Privrednog društva Sarajevoputevi d.d. Sarajevo, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu