Bosna i Hercegovina     | 31.07.2019. 14:19 |

Izmijenjena i dopunjena lista lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. srpnja (FENA) - Federalna vlada danas je izmijenila i dopunila Odluku o Listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja Federacije BiH.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH je, prema odredbama Pravilnika o načinu kontrole cijena, načinu oblikovanja cijena lijekova i načinu izvještavanja o cijenama lijekova u BiH, utvrdila nove maksimalne veleprodajne cijene lijekova i objavila ih na svojoj internetskoj stranici 3. 6. 2019. godine, a korekcije tih cijena objavljene su 18. 6. 2019. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radi se o godišnjem izračunu maksimalnih veleprodajnih cijena lijekova koji je obavezujući za daljnje usklađivanje na nižim razinama vlasti.

Zato je bilo neophodno cijene naznačene u federalnoj odluci, u A i B listi lijekova, usuglasiti s maksimalnim cijenama lijekova koje je utvrdila Agencija.

Očekuje se da današnjom odlukom budu smanjena potrebna sredstva za nabavu lijekova u okviru izdvajanja županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom