FENA biznis     | 31.07.2019. 13:25 |

Sarajevska pivara počela izvoziti u Kinu

FENA Saopćenje

 

 

Sarajevska pivara d.d. počela je s izvozom svog najpoznatijeg brenda Sarajevsko u Narodnu Republiku Kinu, čime je postignut vrlo značajan plasman ovog bh. proizvoda  na kinesko tržište.

„Tokom nedavne posjete naših predstavnika NR Kini i učešća na sajmu  u gradu Ningbo, potencijalni poslovni partneri su pokazali ogroman interes za proizvode Sarajevske pivare, posebno za Sarajevsko. Pregovori su vrlo brzo imali i konkretne rezultate- prve količine Sarajevskog su  izvezene u Kinu.  Za nas je ovaj izvoz veoma značajan, jer predstavlja još jedan dokaz da je Sarajevsko, nakon povratka na stari kvalitet i reforme poslovanja u Pivari, osim domaćeg, osvojilo i inozemna tržišta,“ navode u Sarajevskoj pivari d.d.

Sarajevsko se trenutno izvozi u Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Albaniju, Sjedinjene Američke Države i Švedsku. Od 2015. godine, Sarajevska pivara bilježi stalni rast proizvodnje i prodaje,  a samo tokom ove godine na tržište su plasirana  dva nova proizvoda brenda Lejla voda ljubavi te nova linija gaziranih bezalkoholnih pića Joys.  

 

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sarajevska pivara ponovo proizvodi pivo Löwe

Sarajevska pivara dostavlja svoje proizvode na kućnu adresu

Sarajevska pivara proslavila 155 godina postojanja

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!