Stranačke aktivnosti     | 31.07.2019. 11:26 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

DOBROSUSJEDSKE ODNOSE TREBA GRADITI NA MEĐUSOBNOM POŠTOVANJU, A NE NA PREDRASUDAMA I NEISTINI
 

U povodu izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da je "Bosna i Hercegovina vrlo nestabilna i kako su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama", te da je Bosna i Hercegovina "danas pod kontrolom militantnog islama, koji je dominantan u određivanju stavova", Platforma za progres poziva predsjednicu Grabar-Kitarović da umjesto neutemeljenih predrasuda njenih prethodnika koji su osuđeni za Udruženi zločinački poduhvat protiv Bosne i Hercegovine počne ozbiljno pristupati izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, zasnovanih na međunarodnom pravu, međusobnom interesu i poštovanju. 

Platforma za progres poziva institucije Bosne i Hercegovine da predsjednici Grabar-Kitarović upute protestnu notu za kreiranje histerije o Bosni i Hercegovini i pozovu je da konačno počne odgovorno i bez oklijevanja ispunjavati ugovorne obaveze koje proističu iz dužnosti predsjednice Hrvatske kao članice Evropske unije. Također, pozivamo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da upozna sve vodeće institucije Evropske unije sa sadržajem protestnog pisma.
Platforma za progres smatra Republiku Hrvatsku za svog izuzetno važnog susjeda i strateškog partnera i državni odnosi se ne smiju remetiti naručenim izjavama za međustranačka potkusurivanja  unutar Bosne i Hercegovine. U konačnici to je miješanje u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine što ni u kom slučaju ne priliči predsjednici susjedne države.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije