Stranačke aktivnosti     | 31.07.2019. 11:21 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Veliki broj mladih u organima SBiH Doboj

Jučer je u sjedištu Regionalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Doboj održan radno-konsultativni sastanak članova Regionalnog vijeća SBiH Doboj, Gradskog savjeta SBiH Doboj i Opštinskog savjeta SBiH Teslić sa delegacijom Stranke za Bosnu i Hercegovinu koju su činili predsjednik SBiH Amer Jerlagić, generalni sekretar SBiH Salem Halilović, predsjednik Glavnog odbora SBiH Muhidin Alić i član Predsjedništva SBiH Elvedin Hamzić.

Na sastanku je razgovarano o radu navedenih organa Stranke i stanju poslije općih izbora.

Zaključeno je da postoje optimalni uslovi za rad Stranke za Bosnu i Hercegovinu na ovom području, i da  posebno raduje činjenica da je veliki broj mladih ljudi u Stranci za Bosnu i Hercegovinu u Doboju.

Istaknuto je da je Regionalno vijeće SBiH Doboj  postizalo zavidne rezultate u proteklim izbornim ciklusima. U tom smislu je razgovarano  o pripremama za predstojeće lokalne izbore, te dogovoren plan aktivnosti za predstojeći period.

Za Stranku za Bosnu i Hercegovinu je značajno da je kadrovska struktura stranke u Doboju i Tesliću u potpunosti na okupu,  bez obzira na  neslaganja koja su se desila u pogledu koalicionog nastupa SBiH na Općim izborima 2018.godine.

Jedan od zaključaka jučerašnjeg sastanka je da Predsjedništvo SBiH na prvoj narednoj sjednici stavi van snage odluke o suspenziji organa i pojedinaca sa ovog područja. Organi Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Doboju i Tesliću  nastaviće rad u punom kapacitetu, a kolege Murvet Bajraktarević i Hidajet Haušić i kao članovi Predsjedništva SBiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Čavalić i Omerović predlažu strožije kazne za vozače pod utjecajem aklohola

Članovi predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu