Bosna i Hercegovina     | 30.07.2019. 16:19 |

Khan: Grad Bihać pokazao humanost kada je u pitanju zaštita djece migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Rownak Khan je, nakon nedavnog imenovanja na tu dužnost, danas sa saradnicima posjetila Grad Bihać, te se u razgovoru s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i direktorom Centra za socijalni rad Bihać Senadom Tutićem informirala o aktivnostima koje se provode kada je u pitanju briga o maloljetnim osobama koje su u migraciji.

- U godini u kojoj obilježavamo 30 godina od usvajanja Povelje o pravima djeteta sasvim sigurno je da svi zajedno moramo učiniti maksimum napora kako bi ranjive skupine, a među njima su i djeca migranti, zaštitili i pružili im djetinjstvo kakvo i zaslužuju - kazala je Khan.

Zahvalila se Gradu Bihaću, kao lokalnoj zajednici koja je putem Centra za socijalni rad pokazala veliki stepen profesionalizma i humanosti kada je u pitanju zaštita djece migranata, ali i djece lokanog stanovništva. Kaže da se lično uvjerila, obilazeći danas Sedru, kako se radi s djecom koja su privremeno u Bihaću - saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća. 

Zahvalivši se UNICEF-u na dosadašnjoj saradnji i podršci, zahvaljujući kojoj je nekoliko stotina djece migranata zbrinuto, te im objezbijeđena nastava i inkluzija s vršnjacima u Bihaću, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je kazao da su uposlenici Centra za socijalni rad ispunili svoju misiju i pomogli djeci.

- Taj odgovoran posao rade odgovorno, profesionalno i s velikim entuzijazmom i benefite njihovog rada ne osjete samo djeca migranata, već i naša djeca - dodao je Fazlić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstavnici Brčkog i UNICEF-a razgovarali o poboljšanju položaja djeca

UNICEF upozorava da bi deseci hiljada djece u Sudanu mogli umrijeti od pothranjenosti

UNICEF - Gaza je 'najopasnije mjesto na svijetu za biti dijete'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!