Svijet     | 30.07.2019. 13:33 |

Izrael uništio palestinske kolibe i šatore na Zapadnoj obali

FENA Internet

GAZA, 30. jula (FENA) - Palestinski izvori saopćili su u utorak da su izraelske snage uništile plestinske šatore i stočarske kolibe  u zajednici Ras al-Ahmar u dolini Jordana u ranim jutarnjim satima.

Izvori su izjavili za Xinhuu da je to druga operacija uništavanja palestinske imovine koju provode izraelske snage u toj regiji od juna, navodeći da je izraelski buldožer u pratnji vojnika uništio tri šatora i nekoliko koliba, ostavljajući 17 ljudi raseljenim.  

Lokalni palestinski zvaničnik Mutaz Besharat izjavio je da su izraelske snage zabranile dostavu humanitarne pomoći žrtvama.

Dodao je da su 12. juna izraelski buldožeri uništili pet stočarskih koliba, šator i 25 buradi s vodom koja pripadaju palestinskim porodicama u istoj regiji. 

Sudeći po zvaničnim podacima, dolina Jordana, u istočnom djelu Zapadne obale na granici s Jordanom, dom je za oko 65.000 Palestinaca i zauzima oko 30 posto površine Zapadne obale.

Izrael je u više navrata tvrdio da neće predati kontrolu nad strateškom regijom doline Jordana, dok Palestinci smatraju da to treba biti dio njihove buduće države.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo