Stranačke aktivnosti     | 29.07.2019. 14:08 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa Milko Grmuša rekao je na današnjoj konferenciji za medije da PDP očekuje da se uđe u proces izmjena Izbornog zakona, kako bi naredni izborni bili fer i regularni.

„Podsjetiću da je PDP već dan nakon izbora CIK-u podnio čitav niz argumentovanih dopisa koji su evidentirali brojne propuste i nepravilnosti tokom izbornog procesa, kako i na sam dan izbora, tako u kampanji. Neregularnosti je naknadno potvrdio i OEBS u svom izvještaju“, istakao je Grmuša.

On je rekao da je PDP dan nakon izbora upozorio da će biti problem legitimiteta pri formiranju izvršne vlasti, a da su izmjene Izbornog zakona upravo i preduslov za formiranje legitimnih vlasti na svim nivoima, uključujući i nivo BiH:

„Potreban je politički konsenzus da se ovo pitanje riješi i da prije lokalnih izbora imamo nova izborna pravila. Tada bi trebalo spojiti opšte i lokalne izbore, tako bismo i uštedili novac naših građana, ali i izjegli sumnju u legitimitet naših predstavnika, posebno na BiH nivou“, kazao je Grmuša.

O pitanju pokretanja inicijative za novi grb Republike Srpske, Grmuša je rekao da je u redu što se neko iz vladajućih struktura sjetio i tog pitanja nakon punih jedanaest godina:
„Međutim, iako je to bitna stvar, u ovom osjetljivom političkom momentu nema dovoljno kapaciteta da se pitanje grba riješi na pravi način“, rekao je Grmuša.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo