Bosna i Hercegovina     | 29.07.2019. 13:49 |

KO SDPBiH Tuzla osuđuje nepoštivanje Ustava TK i Zakona o Vladi TK-a

FENA Saopćenje

TUZLA, 29. jula (FENA) - Povjereništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla i Klub poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona osuđuje nepoštivanje Ustava TK i Zakona o Vladi TK-a.

Imajući u vidu da u SDA-ovoj Vladi TK nema niti jednog ministra iz reda hrvatskog naroda, a što je propisano Ustavom i Zakonom, smatramo da ovakvo kršenje u pogledu zastupljenosti konstitutivnih naroda ide direktno na ruku rušiteljima Bosne i Hercegovine i onima koji svaku sličnu priliku koriste da pokažu kako je ovakva BiH nemoguća, saopćeno je iz Press službe KO SDPBiH Tuzla.

Ova stranka je mišljenja da "rukovodstvo Skupštine TK-a, koje je također izabrano na nelegalan i neustavan način, je moralo reagirati kada im je mandatar ponudio sastav Vlade TK i tražiti poštivanje Ustava i Zakona".

- S obzirom da do sada nisu reagirali, mi ih pozivamo da to učine i ne dozvole da, pored svih drugih mana i propusta ove SDA-ove parlamentarne većine, ne dozvole kršenje Ustava i Zakona. Ukoliko ne reagiraju, mi ćemo u skladu s našim nadležnostima pokrenuti demokratske mehanizme kako bi TK-a funkcionirao u skladu s Ustavom i Zakonom - poručili su iz KO SDPBiH Tuzla.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana