Bosna i Hercegovina     | 29.07.2019. 13:22 |

'Park' počeo pripremu Velikog polja za manifestaciju 'Odbrana BiH - Igman 2019'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Radnici preduzeća "Park" počeli su jutros košnju i uređenje travnjaka na Velikom polju na Igmanu.

"Park" radi ove aktivnosti zbog pripreme prostora za obilježavanje manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2019", koja će u četvrtak i petak biti održana na ovoj bh. olimpijskoj planini.

Ekipa preduzeća "Park" jutros je već u jutarnjim satima s mehanizacijom i alatom bila na Velikom polju i počela košnju trave, ali i uređenje prostora na kojem će biti postavljena bina na kojoj će u petak, 2. augusta, biti izveden prigodan kulturno - umjetnički program.

"Park" će učestvovat i u drugim poslovima pripreme i organizacije same manifestacije na način da će svojim cvjetnim dekoracijama ukrasiti prostor centralne bine.

Radnici i mehanizacija preduzeća "Park" bit će ispomoć i Organizacionom odboru vezano za  transport potrebnih tehničkih sredstava i opreme na prostoru Velikog polja i kod Ratne džamije.

Ekipe "Parka" će narednih dana, a do početka manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2019", izvršiti  montažu dijela bine na postojećem platou na Velikom polju, a nakon završetka manifestacije i njenu demontažu, saopćeno je iz KJKP "Park".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu