Regija     | 26.07.2019. 10:39 |

Lijes s tijelom poginulog hrvatskog vojnika Briškog stigao u Hrvatsku

FENA Agencije

ZAGREB, 26. srpnja (FENA) - Na zagrebački aerodrom NATO-ovim zrakoplovom u petak ujutro stigao je lijes s poginulim hrvatskim vojnikom Josipom Briškim koji je dočekan uz najviše vojne i državne počasti.

 U zagrebačku zračnu luku u ranim jutarnjim satima sletio je američki transportni avion C-17 kojim je u Hrvatsku prevezen preminuli hrvatski vojnik, skupnik Josip Briški, koji je poginuo u terorističkom samoubilačkom napadu u Kabulu.

Američki zrakoplov u noćnim satima poletio je iz Bagrama u Afganistanu, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije „Resolute Support“ general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast, priopćeno je iz MORH-a.

U zagrebačkoj zračnoj luci "Franjo Tuđman" organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog, kojem uz obitelj  nazoči  predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga  Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te drugi visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, prenosi Hina. 

Svečanom dočeku nazoče i predstavnici zemalja članica NATO saveza, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Njemačke, Češke i Albanije.

Josip Briški bi uz vojne počasti trebao biti pokopan u subotu.

U Ministarstvu obrane i vojarnama diljem Hrvatske, kao i misijama u svijetu u kojima sudjeluju hrvatski vojnici, jučer su otvorene knjige žalosti. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'