Svijet     | 26.07.2019. 10:04 |

Američki bogataš Jeffrey Epstein pronađen bez svijesti u zatvorskoj ćeliji

FENA Internet

NEW YORK, 26. jula (FENA) - Bogati američki finansijer Jefferey Epstein, koji je optužen za trgovanje maloljetnim djevojkama, pronađen je ove sedmice bez svijesti u svojoj zatvorskoj ćeliji u New Yorku s vidljivim povredama na vratu, izvijestili su američki mediji u četvrtak.

Nije bilo jasno jesu li povrede rezultat samoozljeđivanja ili napada, kazala je za Associated Press osoba bliska slučaju. 

New York Times, CNN i drugi američki mediji također su izvijestili o ovom slučaju.

Epstein, 66, bio je na liječenju i, prema navodima američkog Zavoda za zatvore, on ostaje u pritvoru u saveznom Popravnom centru u New Yorku. Zapisnici zatvora do kojih je AP došao ne pokazuju nikakve naznake da je odveden u bolnicu.

U saopćenju Zavoda, ne navode se drugi detalji i ne žele komentirati Epsteinovo stanje. Advokat, koji predstavlja Epsteina, nema komentar.

Za sada se ne zna da li je Epstein sam bio u ćeliji ili je imao cimera. Ovaj zatvor je poznat po jakim mjerama sigurnosti i zloglasnim zatvorenicima, među kojima su mnogi visoki zvaničnici s Wall Streeta i donedavno meksički narko bos Joaquin "El Chapo" Guzman.

Epstein je optužen za seksualno zlostavljanje desetak maloljetnih djevojaka početkom 2000-ih. Sudija je prošle sedmice odbio da mu odredi jamčevinu, kazavši kako bi mogao pobjeći iz zemlje ako bude pušten na slobodu. Sudija je također rekao da je Epstein opasan za javnost zbog svojih "nekontroliranih" nagona usmjerenih prema maloljetnim djevojkama.

Zloglasnim zatvorenicima, kao i onim koji su optuženi za seksualne zločine nad djecom,  često se pruža dodatna zaštita od napada drugih zatvorenika. Ali nije odmah bilo jasno koje su mjere poduzete u Epsteinovom slučaju.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Objavljena peta i posljednja serija sudskih dokumenata iz slučaja Jeffreyja Epsteina

Clinton i Trump se oglasili nakon objave da se spominju u dokumentima u vezi Jeffreyja Epsteina

Uhapšena prijateljica Jeffreya Epsteina Ghislaine Maxwell

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo