Sport     | 26.07.2019. 09:44 |

Preminuo bivši fudbaler Željezničara Boris Bračulj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Bivši fudbaler "Željezničara" Boris Bračulj preminuo je u 79. godini, saopćeno je iz kluba sa Grbavice. 

Boris Bračulj je rođen 4. augusta 1939. godine u Sinju. Tamo je i započeo karijeru igrajući za lokalni Junak. Nakon selidbe u Sarajevo zbog školovanja, 1955. godine počinje igrati za juniore ilidžanskog Igmana, a potom i za prvi tim. Jedno vrijeme je igrao za Čelik. U Željezničar dolazi 1963. godine i tu će ostati šest sezona. U tom periodu je odigrao 97 zvaničnih utakmica. Uz to je postigao i 18 golova za "Plave" sa Grbavice. Bio je olimpijski reprezentativac Jugoslavije.

Bračulj je bio jako koristan igrač koji je mogao igrati na različitim pozicijam jednako kvalitetno. Nerijetko je nastupao u half liniji, boreći se sa protivničkim napadačima. Ipak, najveći broj utakmica je i sam igrao kao napadač, i to vrlo pokretljiv i neugodan za čuvanje.

Nakon završetka igračke karijere je prešao u trenere. Bio je trener mlađih uzrasta u Želji, član stručnog štaba koji je predvodio Ivica Osim, a u tri navrata i sam je bio šef stručnog štaba. Osim Željezničara je vodio i mnoge druge klubove, kao što su: Jedinstvo iz Bihaća, Leotar, Iskra i Olimpik.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'