Svijet     | 25.07.2019. 21:25 |

Erdogan: Neophodna solidarnost između Turske, Malezije i Pakistana

FENA Internet

ANKARA, 25. jula (FENA) - Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je, nakon sastanka s premijerom Malezije Mahathirom bin Mohamadom u Ankari u četvrtak, izjavio da je solidarnost između Turske, Malezije i Pakistana neophodna za jedinstvo islamskog svijeta.

Mahatir je istakao da će saradnja između Malezije i Turske pomoći da se muslimanski svijet oslobodi kontrole drugih država, prenosi Anadolija.

"Lako je davati izjave, ali je imati djelotvornu akciju mnogo važnije. Zato sam predložio da tri muslimanske zemlje rade zajedno. Barem ove tri, Turska, Malezija i Pakistan. Tako da možemo govoriti glasnije u vezi s mnogim područjima, naprimjer odbranom", dodao je.

Na pitanje novinara o oslobađanju Hakana Atille, Erdogan je kazao da će se sastati s njim nakon što određeno vrijeme provede u krugu porodice.

"Njegov boravak u zatvoru i sav taj proces uznemirili su mene i moje kolege. Ne postoji nikakva barijera između Hakana Atille i nas. On je naš sin", rekao je Erdogan.


Bivši zamjenik generalnog direktora Halk banke Mehmet Hakan Atilla, koji je prije nekoliko dana pušten na slobodu iz zatvora u Sjedinjenim Američkim Državama, doputovao je u srijedu u Istanbul.

Odgovarajući na pitanja novinara, Erdogan je izjavio kako je postupak Rusije kojim je omogućeno putovanje bez viza turskim državljanima rezultat prijateljskih odnosa Turske i Rusije.

"Ruski postupak koji omogućava turskim državljanima putovanje bez viza rezultat je naših bliskih odnosa i dijaloga", kazao je Erdogan na konferenciji za medije nakon sastanka s Mahathirom.

Prema uredbi koju je potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin, turski državljani sa službenim pasošima moći će bez viza boraviti u kratkoročnim posjetama Rusiji, prenosi Al jazeera.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Turska uvodi ograničenja na izvoz u Izrael

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'