Bosna i Hercegovina     | 25.07.2019. 16:09 |

Vlada SAD-a donirala specijalističku opremu vrijednu 21.000 dolara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. srpnja (FENA) - Ataše za sigurnost Veleposlanstva SAD-a u BiH na čelu s Lawrencom Woodyjem donirao je uime Vlade SAD-a Graničnoj policiji (GP) Bosne i Hercegovine sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata.

Vrijednost donirane opreme, koja će se koristiti na graničnim prijelazima, je 21.000 američkih dolara, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Na sastanku s ravnateljem GP-a BiH Zoranom Galićem i njegovim suradnicima održanom u četvrtak u glavnom uredu GP-a BiH u Sarajevu, razgovaralo se o aktivnostima ove policijske agencije na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku suradnje GP-a BiH i Veleposlanstva SAD-a.

Američki ataše je ovom prilikom istaknuo spremnost Vlade SAD-a za nastavak podrške u razvoju GP-a BiH s ciljem operativnog jačanja bh. policijske agencije.

Ravnatelj Galić zahvalio je na doniranoj opremi, naglasivši kako će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati učinkovitost rada Granične policije BiH.

U dosadašnjem razdoblju Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala je specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 milijuna maraka te organizirala niz obuka za policijske službenike, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta