Sport     | 25.07.2019. 16:04 |

Sutra prva Međunarodna utrka prijateljstva "Goražde 5K"

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 25. jula (FENA) - U okviru omladinskog festivala "Elza fest" koji je u toku u gradu na Drini, sutra će u Goraždu biti održana prva Međunarodna utrka prijateljstva "Goražde 5K".

Organizator je Atletski klub Goražde u saradnji sa Školom trčanja, a utrka će biti održana za djecu i odrasle.

Kako je najavljeno na današnjoj pres-konferenciji, start utrke je u 19 sati, limit je sat vremena a učešće je besplatno. 

- Na ovom događaju očekuje se oko 200 trkača i oko 100 djece iz Goražda i drugih gradova BiH i regije. Radujemo se ovom sportskom događaju i zahvaljujemo svima koji su ili pomogli da se on organizuje ili će u njemu učestvovati - kazao je goraždanski atletičar Emir Hastor.

Pojasnio je da  prijave za učešće traju od 8. jula, a svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem podataka (ime i prezime, datum rođenja, grad/država, broj telefona) na e-mail adresu: gorazde5k@gmail.com. Učesnici će se također moći prijaviti na licu mjesta, na dan utrke do 18.30 sati. 

- Start utrke na 5 kilometara je ispred Ljetnog kina. Nagradni fond ove utrke je skroman i sastoji se od sponzorskih nagrada. Nakon utrke planiran je after party u klubu „Pub“, a u sklopu „Elza Festa“ u 22 sata očekuje vas koncert grupe "Zoster" u Ljetnom kinu Centra za kulturu Goražde – rečeno je na pres-konferenciji.

Utrke za djecu podijeljene u tri kategorije: za dječake i djevojčice na 500 metara za godište 2004.-2007., za dječake i djevojčice na 500 metara za godište 2008.-2010., za dječake i djevojčice na 300 metara za godište 2011.-2013. i za dječake i djevojčice na 300 metara za godište 2014. i mlađi.

- Sretni smo što smo organizatori i učesnici manifestacije kakav je ELZA fest, Festival koji promoviše omladinske aktivnosti u sferi umjetnosti i pruža šansu mladim stvaraocima u muzici prije svega. Mislimo zato da je ELZA festival i praznik i radost za mlade ali i sve ostale stanovnike Goražda i drugih gradova – rekao je član Organizacionog odbora festivala Aldin Džananović.

Večeras će u okviru ELZA festivala koncert u ljetnom kinu Centra za kulturu održati popularni goraždanski bend Zona isključenja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije