Bosna i Hercegovina     | 25.07.2019. 16:00 |

KS - Filipović obišao objekte za utopljavanje u Vogošći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Nakon obilaska objekata na kojima su započeti radovi energetske sanacije u Općini Ilijaš, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović obišao je i objekte na kojima se vrše radovi utopljavanja u Općini Vogošća.

Objekti na kojima se vrše radovi na području Općine Vogošća su: Policijska stanica Vogošća, gdje će se ugraditi novi toplovodni grijač s pripadajućom armaturom, JU “Djeca Sarajevo”- Vrtić “Trešnjica” u Vogošća na kojem će se izvoditi radovi na termoizolaciji vanjskih zidova i krova te Osnovna škola „Porodice ef. Ramić“, čiji objekt će dobiti termoizolaciju vanjskih zidova i saniranje ravnog krova s tavanskim dijelom.

Prilikom obilaska u Vogošći, ministar Filipović je kazao da su projektom najvećim dijelom obuhvaćene škole i vrtići i time će uvjeti za boravak djece biti mnogo bolji. 

Najavio je da će obići sve objekte koji su predviđeni za energetsku sanaciju u ovoj godini, te poručio da ovakvi projekti, za koje su angažovane domaće firme, donose višestruku korist po korisnike, izvođače, životnu sredinu i mnoge druge, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo