Bosna i Hercegovina     | 25.07.2019. 13:22 |

Izetbegović – Lakić: Formirati vlast i nastaviti euroatlantski put BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Crne Gore u BiH Milana Lakića, saopćeno je iz Iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sagovornici su konstatovali da dobrosusjedski odnosi Bosne i Hercegovine i Crne Gore predstavljaju primjer pozitivne saradnje u regionu.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina ima snažne potencijale, te da je potrebno ubrzati tempo evropskih integracija i reformskih procesa.

Crna Gora kao članica NATO saveza pruža punu podršku NATO putu Bosne i Hercegovine, a dvije zemlje imaju zajednički stav da su euroatlantske integracije jedini okvir koji garantuje održivi mir, stabilnost i napredak regiona, navodi se u saopćenju.

Zaključeno je da je dovršenje formiranja vlasti u BiH nužna pretpostavka za novi zamah u približavanju euroatlantskoj zajednici, te ostvarenju ekonomskog rasta i podizanju životnog standarda kroz provođenje potrebnih reformi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana