Bosna i Hercegovina     | 25.07.2019. 12:56 |

Tužilaštvo RS zatražilo pritvor za Srećka Trifkovića

FENA Dušica Stanojević

BANA LUKA, 25. jula (FENA) – Zatražen je pritvor za Srećka Trifković, koji je osumnjičen za ubistva Damira Ostojića (1976.) i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić (1978.) - potvrdila je Feni portparolka Republičkog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Dragica Tojagić.

Razlozi za pritvor su, kako je pojasnila, opasnost da će boravkom na slobodi Trifković uništiti, sakriti, falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Pritvor je predložen i zbog težine krivičnog djela, načina i posljedica izvršenja i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, rekla je Tojagić.

Trifković je jučer predat na dalje postupanje Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Uhapsili su ga 23. jula pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Policija RS-a u maju je dostavila nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Srećka Trifkovića s Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo "škoda oktavija", vlasništvo D.A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine.

Policija RS-a je ranije podnijela izvještaj i protiv Miloša Obradova, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Određen pritvor za Djedovića i Malkića iz Tuzle zbog pljački kladionica

Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masovno ubojstvo u školi 'Vladislav Ribnikar'

Ruski sud produžio pritvor Evanu Gershkovichu za dva mjeseca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo