Bosna i Hercegovina     | 25.07.2019. 11:12 |

Vlada SBŽ-a: Bez rasprave o odluci o osnivanju lovišta

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 25. srpnja (FENA) - Prijedlog odluke o osnivanju lovišta na području Srednjobosanske županije (SBŽ) povučen je u četvrtak s dnevnog reda sjednice županijske Vlade, a kako je rečeno, razlog je izostanak suglasnosti između lovačkih udruga u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

- Odluka je danas povučena na prijedlog ministara iz HDZ-a BiH i očigledno je potrebno još usuglasiti neke stvari. Od 12 općina u SBŽ-u, u njih 11 su usuglašeni načini i princip djelovanja budućeg lova i lovišta, a samo u općini Gornji Vakuf/Uskoplje to nije urađeno. Pretpostavljam da će se pokušati izvršiti dodatni pritisak i tamo, kako bi i oni postigli suglasnost - kazao je novinarima ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBŽ-a Salkan Merdžanić (SDA).

Premijer Tahir Lendo ocijenio je kako se radi o kompleksnoj odluci koja je s tehničke strane završena, ali se čeka na postizanje suglasnosti u općini Gornji Vakuf/Uskoplje kako bi ponovno bila razmatrana na idućoj sjednici Vlade.

- Živimo i radimo u kantonu mješovite nacionalne strukture, gdje postoje različiti interesi lovačkih udruženja i politika. Preostalo je da se u Gornjem Vakufu/Uskoplju dva lovačka udruženja izjasne i formiraju zajednički savez, kako bi mogli koristiti koncesiju i ići u lov - istaknuo je Lendo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada ŽSB najavila zakonsko reguliranje financiranja Turističke zajednice

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje realizirat će tri projekta vrijedna 93.000 maraka

Vlada SBŽ-a u Kiseljaku i Kreševu podržala projekte vrijedne 159.000 KM

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom