SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Crveni križ Kantona Sarajevo i ove godine organizuje prijem kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju, u kojoj se, za građane Kantona Sarajevo, u julu priprema 1.225 obroka dnevno i distribuira na 19 lokacija.
U toku Bajrama, kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11 (Koševsko brdo), i to prvoga dana Bajrama od 10.00 do 18.00 sati, a drugoga dana od 09.00 do 16.00 sati.
Iz Crvenog križa KS mole građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog žrtvovanja kurbana, vode računa o zdravstvenom stanju životinja, jer, naglašavaju, u Centralnoj kuhinji će se primati samo kurbansko meso koje ima dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa.
Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike naše kuhinje, a više informacija se može dobiti na telefone: 033 201 218, 062 969 989 i 061 476 928.
(FENA) F. F.