Bosna i Hercegovina     | 24.07.2019. 16:54 |

'Diaspora Invest' traži kompanije zainteresirane za tehničke podrške

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - USAID Projekt "Diaspora Invest" otvorio je novi poziv kojim traži kompanije zainteresirane za različite oblike tehničke podrške.

Tehnička podrška se fokusira na asistenciju u unapređenju proizvodnih procesa i usluga, razvoju proizvoda, obuci osoblja, procesu certifikacije i drugim aktivnostima od važnosti za poslovanje.

- U odnosu na grant program gdje je fokus na sufinansiranju nabavke opreme, kroz aktivnosti tehničke podrške se fokusiramo na osiguranje različitih oblika stručne pomoći poslovnom razvoju kompanija koje ispunjavaju uvjete. Također, poziv je otvoren za kompanije do pet godina, čime pokrivamo veći segment investicija nego što je slučaj s grantovima. Ključni uvjet je da udio u vlasničkoj strukturi ili direktnu poslovnu vezu s njima imaju članovi bh. dijaspore - napominju iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

Zainteresirani mogu uputiti upit putem e-maila info@diasporainvest.ba ili na telefon 033 550 971. Nakon prvog kontakta izvršit će se provjere o ispunjenosti uslova, te će korisnici biti dalje kontaktirani od tima Biznis centra bh. dijaspore. 

- Tehnička podrška može uključiti asistenciju u aktivnostima fokusiranim na razvoj proizvoda i usluga, unapređenje procesa upravljanja, osiguranje ekonomičnosti i optimizacije proizvodnih procesa, uvođenje naprednih tehnoloških rješenja i opreme, obuku osoblja, proces certifikacije, istraživanje tržišta, izradu studija izvodljivosti, razvojne strategije, marketing i poslovnih planova. Potrebno je samo da obrazložite šta konkretno kompanija treba, te da ispunite osnovne uvjete o starosti kompanije i postojanju dijasporske veze - dodaju iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

Poziv je otvoren do 17. augusta 2019. godine.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

DiaLab Social Impact Network - Dogovorene smjernice za saradnju organizacija dijaspore

Hodžić: Naša zemlja može postati prepoznatljiva po industriji namještaja 

Poslovni forum - Brojne prilike za saradnju između dijaspore i lokalnih preduzetnika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta