Bosna i Hercegovina     | 23.07.2019. 16:28 |

VMBiH - Stambeno zbrinjavanje za oko 2.000 raseljenih osoba i povratnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) i Bosne i Hercegovine u vezi sa Regionalnim stambenim programom – BiH 6 (2018), koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora.

Radi se o šestom potprojektu za BiH u okviru Regionalnog stambenog programa, za koji je Skupština donatora u junu 2018. godine odobrila grant u vrijednosti 14,8 miliona eura.

Sredstva granta namijenjena su za finansiranje potprojekta u okviru državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH pod nazivom ”Obnova/izgradnja 235 porodičnih kuća i izgradnja 380 stanova u stambenim zgradama za raseljene osobe i povratnike u Bosni i Hercegovini”.

Cilj potprojekta je osiguravanje 615 stambenih jedinica za oko 2.000 osoba za povratak i reintegraciju. Potprojekt se sastoji od dvije komponente: obnova/izgradnja 235 porodičnih kuća i izgradnja 380 stanova u stambenim zgradama za izbjeglice, raseljene osobe i povratnike u Bosni i Hercegovini.

Prijedlog ovog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika Sporazuma predložen je ministar finansija i trezora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'