Bosna i Hercegovina     | 23.07.2019. 15:50 |

KO SDA - Konaković sa sumnjivom diplomom hoće da kontrolira visoko obrazovanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Predsjedavajući Skupštine i osoba koja želi da bude i zakonodavna, i izvršna, i sudska vlast u KS - Elmedin Konaković, galamom u medijima, prepunom neistina, pokušava sakriti nasilje koje pokušava izvršiti nad zakonima, saopćeno je iz KOSDA.

Sramotna je činjenica za Kanton Sarajevo da osoba poput Konakovića, koja je pod sumnjivim okolnostima "stekla" diplomu na Fakultetu sporta i tjelesnog obrazovanja, želi da bude vrhovni ekspert i autoritet za oblast visokog obrazovanja, stoji u saopćenju.

Iz KOSDA navode da je Konakovićevo nasilje nad zakonom potvrdila ostavka ministrice Bogunić, kao i apelacija potpredsjednika Vlade FBiH Veska Drljače, koju je svojim potpisom podržalo i 137 akademskih profesora i eksperata u oblasti zdravstva. 

Navodi se da, kada je ostao bez argumenata, Konaković je, uz svoj manjak znanja i višak samopouzdanja, krenuo u primitivne napade na direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i još 137 predstavnika akademske zajednice, kao i na ministra Drljaču, te Sindikat UNSA, čime je pokazao da njemu nije problem samo SDA, već svako ko kritikuje njegove nezakonite poslove.                                                                                    

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'