Sport     | 22.07.2019. 14:35 |

Lojo: Cilj je da budemo među 14 putnika na EuroBasket

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo relativno je zadovoljan rezultatom žrijeba za evropsko prvesntvo 20121. godine.

Reprezentacija BiH uvrštena je u grupu C sa selekcijama Rusije, Švicarske i Estonija. Lojo ističe da je Rusija favorit, a da su njegove igračice kvalitetnije od košarkašica Estonije i Švicarske. 

- Rusija je osma reprezentacija Evrope sa tek završenog EP-a u Srbiji i Latviji, te skor od 6:0 u prethodnim kvalifikacijama dovoljno govori o jačini protivnika. Što se tiče reprezentacija Estonije i Švicarske, "na papiru" smo kvalitetniji od te dvije reprezentacije, ali to moramo dokazati na terenu - kazao je Lojo.

Smatra da će naš tim ovog puta izboriti put na evropsku smotru košarke, saopćeno je iz KSBiH.

– U prošlim kvalifikacijama smo ostvarili skor od 4:2 i zbog koš-razlike se nismo plasirali na EuroBasket. Sada je promijenjen sistem takmičenja, te se brišu rezultati protiv posljednjeplasirane ekipe, te će ukupno devet prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih izboriti plasman na EP 2021. Naš cilj je biti među tih 14 putnika na EuroBasket - dodao je.

EuroBasket 2021 za žene se održava u Francuskoj i Španiji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu