Bosna i Hercegovina     | 22.07.2019. 14:35 |

Direktori sarajevskih osnovnih škola ne žele ostavku ministrice Bogunić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Udruženje direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola obratilo se premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti tražeći da ne prihvati ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zinete Bogunić

 U saopštenju se navodi da Udruženje podržava dosadašnji rad i zalaganje ministrice Bogunić u cilju poboljšanja obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Istaknuto je da je u  kratkom vremenu ministrica napravila niz značajnih pomaka na poboljšanju i uspostavljanju kvalitetnog sistema te pristupila neophodnim reformama, te  se između ostalog ističe da je  jasno definisala nadleženosti svih aktera u obrazovanju što također predstavlja veliku hrabrost i iskorak u dosadašnjoj praksi.

- Kao najodgovornije osobe u našim školama, direktne aktere obrazovanja,  koji su svjesni složenosti obrazovnog procesa, a isključivo zbog budućnosti naše djece,  tražimo od Vas premijeru, Edine Forto, kao najodgovornije osobe u Vladi Kantona Sarajevo da ne prihvatite ostavku Ministrice jer će to dovesti do daljeg urušavanja obrazovnog sistema i zaustavljanja planiranih kvalitetnih reformi - istaknuto je u zahtjevu  Udruženja direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola.

Istaknuto je i da je ministrica Bogunić dugogodišnja radnica u odgojno obrazovnom sistemu, te da najbolje razumije procese, potrebe učenika, roditelja i svih prosvjetnih radnika.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!