Servisne informacije     | 22.07.2019. 08:39 |

U Mostaru jutros 27 stepeni, danas u BiH sunčano, poslijepodne lokalni pljuskovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - U Hercegovini je jutros vedro vrijeme. U Bosni većinom preovladava umjerena naoblaka vrijeme. Pretežno oblačno je na dijelu sjevera Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 12, Sokolac 17, Ivan-sedlo 18, Bugojno 19, Bihać, Sarajevo i Srebrenica 20, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 21, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Stolac i Zvornik 22, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Široki Brijeg 23, Grude, Neum i Trebinje 24 i Mostar 27 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 7hPa je veći od normale i opada. 

U Bosni će danas preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 27 i 32 stepena, na jugu BiH do 35 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo