Sport     | 21.07.2019. 21:11 |

Čelik se sutra želi iskupiti za prošlosezonski debakl na Pecari

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 21. jula (FENA) – Nogometaši Čelika otputovali su danas za Međugorje, gdje su odradili i posljednji trening pred sutrašnji meč na Pecari protiv Širokog Brijega (21.00 sati), kojim otvaraju novu sezonu BHT Premijer lige.

Turski trener Hasan Özer na ovom meču neće računati na Aidina Mahmutovića, Nermina Hajdarevića, Enija Zilića, Almira Čubaru i Paragvajca Carlosa Fabiàna te na povrijeđene Haruna Vardu i Luku Miletića, koji se oporavljaju nakon operacije koljena.  

- Luka je došao da nas posjeti u Međugorju, ali, naravno, neće biti s nama. Što se tiče uatkmice, smatram da smo spremni i da možemo izvući pozitivan rezultat, a za nas bi to bio i remi.

Bod bi bio lijep uspjeh, s obzirom da nam u narednom kolu u goste doalzi prvaka Sarajevo pa bismo podigli euforiju pred tu utakmicu -  kaže Anel Dedić, koji dodaje kako je siguran da bi navijači, u slučaju uspjeha na Pecari, u još većem broju došli na derbi protiv Sarajeva.

Čelik je prošle sezone upravo na Pecari, u okviru 3. kola,  doživo najteži poraz sezone - tada su izgubili s čak 0:6. U oba susreta koja su igrali u Zenici rezultat je bio 1:1.

-S sam u toj utakmici, ali ne želim se ni prisjećati. To se jednom desi, ali siguran sam da ovoga puta nema šanse da izgubimo na takav način. Vjerujem da uopšte nećemo izgubiti - ističe Dedić.

Čelik je krajem prošle sedmice produžio ugovore s kapitenom Fenanom Salčinovićem, prvim strijelcem prošle sezone Harisom Dilaverom te golmanom Bojanom Pavlovićem, koji je prošlu polusezonu bio na posudbi iz Sarajeva.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Travnjak Stadiona "Bilino polje" spreman za odlučujuće utakmice "Zmajeva"

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

Bradarac: Čelik priprema tužbu protiv NS BiH i Aydina Olguna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo