Bosna i Hercegovina     | 20.07.2019. 19:05 |

Uklanjanje ruševnog objekta u ulici Kartal donji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) – Radnici građevinske firme "Bosman“, a po nalogu inspektorata Općine Centar, danas su u Ulici Kartal donji između brojeva 42 i 44 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje napuštenog objekta koji se samourušio i koji predstavlja opasnost za ljude i okolna materijalna dobra.

Naime, jutros oko 10,30 sati dežurni inspektor Općine Centar obaviješten je da je u spomenutoj ulici došlo je do obrušavanja napuštenog stambenog objekta starije gradnje, koji je zbog dotrajalosti fizički kolabirao na ulicu, navodi se u saopćenju iz Općine Centar.

Na lice mjesta su izašli glavna inspektorica i dežurni inspektor Općine Centar, uposlenici Civilne zaštite Općine Centar, kao i izvođač radova, a kako bi poduzeli sve neophodne aktivnosti na rješavanju ovog problema i uklanjanju objekta koji predstavlja opasnost za ljude i materijalna dobra.

Zbog urušavanja objekta na saobraćajnicu, privremeno je obustavljen saobraćaj o čemu je lokalno stanovništvo usmeno obaviješteno.

-Prioritet je da otklonimo opasnost i omogućimo normalan promet pješacima i motornim vozilima. Pristupilo se hitno otklanjanju opasnosti. U toku je izvođenje radova na uklanjanju objekta uz nadzor inspektorata Općine Centar. Planirano je da angažovana firma tokom dana ukloni kompletan objekt čime će biti otklonjena opasnost za ljude i materijalna dobra, a u ponedjeljak će parcela biti ograđena - kazala je glavna inspektorica Općine Centar Vildana Taso-Kapetanović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'