Stranačke aktivnosti     | 20.07.2019. 11:30 |

Saopćenje za javnost KO SDA

FENA Saopćenje

KO SDA: Ostavka ministrice Bogunić potvrđuje Konakovićevo nasilje nad zakonom

Ostavka ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić, praćeno jasnim obrazloženjem, dokazuje da unutar aktuelne Vlade KS ne postoje uslovi za zakonit i savjestan rad.

Svima je jasno, nakon ostavke ministrice Bogunić, da je  ovakav razvoj događaj posljedica beskrupuloznog  pokušaja Elmedina Konakovića da, protivno zakonu, ostvari punu političku kontrolu nad svim sektorima u KS, uključujući i visokoobrazovne institucije.

Ministrica Bogunić jedina od aktuelnih ministara u Vladi KS ima čvrst osjećaj odgovornosti i poštovanja zakonskih obaveza, čime je zaslužila poštovanje od svih dijelova javnosti. 

Njenim odlaskom, Fortina Vlada KS gubi jedinog ozbiljnog ministra u svome sastavu, a preostali dio Vlade KS je sveden na skupinu amatera, koja će provoditi nezakonite naloge Elmedina Konakovića i dijeliti budžetski novac njegovim stranačkim i «poslovnim» partnerima, kao što je potvrdila i posljednja afera u Turističkoj zajednici.

Niz afera sa pronevjerom budžetskog novca, te Konakovićevo nasilje nad zakonima, ukazuje da je Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje, jer Vlada KS koja je u ovako kratkom roku prekršila ovoliko zakona i proizvela čitav niz afera ne može tražiti dodatno povjerenje. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'