Bosna i Hercegovina     | 20.07.2019. 12:32 |

KO SDA: Ostavkom ministrice Bogunić, Vlada KS gubi jedinog ozbiljnog ministra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Ostavka ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zinete Bogunić, praćeno jasnim obrazloženjem, dokazuje da unutar aktuelne Vlade KS ne postoje uslovi za zakonit i savjestan rad - navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 

U saopćenju se dodaje da je "svima jasno nakon ostavke ministrice Bogunić, da je ovakav razvoj događaj posljedica beskrupuloznog pokušaja Elmedina Konakovića da, protivno zakonu, ostvari punu političku kontrolu nad svim sektorima u KS, uključujući i visokoobrazovne institucije“.

U KO SDA Sarajevo smatraju da ministrica Bogunić jedina od aktuelnih ministara u Vladi KS ima čvrst osjećaj odgovornosti i poštovanja zakonskih obaveza, čime je zaslužila poštovanje od svih dijelova javnosti. 

- Njenim odlaskom, Fortina Vlada KS gubi jedinog ozbiljnog ministra u svome sastavu, a preostali dio Vlade KS je sveden na skupinu amatera, koja će provoditi nezakonite naloge Elmedina Konakovića i dijeliti budžetski novac njegovim stranačkim i 'poslovnim' partnerima, kao što je potvrdila i posljednja afera u Turističkoj zajednici – navode iz KO SDA Sarajevo.

U saopćenju se kaže da "niz afera s pronevjerom budžetskog novca, te Konakovićevo nasilje nad zakonima, ukazuje da je Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje, jer Vlada KS koja je u ovako kratkom roku prekršila ovoliko zakona i proizvela čitav niz afera ne može tražiti dodatno povjerenje“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo